Υλικά

  • 350 γραμμάρια γάλα
  • 200 γραμμάρια χυμό λεμόνι
  • 20 γραμμάρια ξύσμα λεμόνι
  • 150 γραμμάρια κρόκοι αυγών
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 45 γραμμάρια ζελατίνες
  • 30 γραμμάρια Galliano λικέρ
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια φυτική Σαντιγύ
  • 30 γραμμάρια κορν φλαουρ
  • Για τη βάση μπισκότου
  • 200 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 60 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη σε ένα λεκανάκι τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες.
  2. Βάζουμε το χυμό, το γάλα και τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Σε ένα λεκανάκι μικρό ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  3. Μαζί με λίγο γάλα διαλύουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε τους κρόκους , το γάλα με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.
  4. Αφού βράσει προσθέτουμε τις ζελατίνες και ομογενοποιούμε. Την αφήνουμε να κρυώσει και όσο είναι ακόμα σε παχύρευστη μορφή προσθέτουμε το ποτό.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την φυτική μαζί μέχρι να πάρει την υφή του γιαουρτιού. Ενσωματώνουμε με την κρέμα ανακατεύοντας καλά. Φορμάρουμε σε φόρμες σιλικόνης ή ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
  6. Για την βάση μπισκότου
  7. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το τυρί στο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν καλά.