Υλικά
- 350 γραμμάρια γάλα
- 200 γραμμάρια χυμό λεμόνι
- 20 γραμμάρια ξύσμα λεμόνι
- 150 γραμμάρια κρόκοι αυγών
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 45 γραμμάρια ζελατίνες
- 30 γραμμάρια Galliano λικέρ
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμάρια φυτική Σαντιγύ
- 30 γραμμάρια κορν φλαουρ
- Για τη βάση μπισκότου
- 200 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη σε ένα λεκανάκι τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες.
- Βάζουμε το χυμό, το γάλα και τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Σε ένα λεκανάκι μικρό ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Μαζί με λίγο γάλα διαλύουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε τους κρόκους , το γάλα με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.
- Αφού βράσει προσθέτουμε τις ζελατίνες και ομογενοποιούμε. Την αφήνουμε να κρυώσει και όσο είναι ακόμα σε παχύρευστη μορφή προσθέτουμε το ποτό.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την φυτική μαζί μέχρι να πάρει την υφή του γιαουρτιού. Ενσωματώνουμε με την κρέμα ανακατεύοντας καλά. Φορμάρουμε σε φόρμες σιλικόνης ή ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Για την βάση μπισκότου
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το τυρί στο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν καλά.