Υλικά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια νερό
- 40 γραμμάρια γλυκόζη
- 120 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
- 180 γραμμάρια ασπράδια
- 100 γραμμάρια καρύδι
- 150 γραμμάρια φιστίκι
- 40 γραμμάρια λικέρ
- 800 γραμμάρια σαντιγί ζωική 40% λιπαρά
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και κάνουμε μία καραμέλα στους 110C. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να βράσει και να φτάσει τους 126C.
- Μέχρι η καραμέλα να φτάσει στους 126C χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ έως ότου γίνουν μαρέγκα. Όταν τα ασπράδια γίνουν μαρέγκα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε πολύ αργά την καραμέλα
- Αφού το μίγμα κρυώσει αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας ή σπάτουλας ενσωματώνουμε τους ξηρούς καρπούς και τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί ομογενοποιώντας το μίγμα μας πλήρως.