Υλικά

  • 600 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
  • -240 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 20 ml ξύδι κρασιού
  • 5 γραμμάρια αλάτι
  • 2 γραμμάρια ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου με το 1/3 από το ελαιόλαδο.
  2. Όταν ψηθούν τις ξεφλουδίζουμε και γαρνίρουμε με την κάπαρη. ετοιμάζουμε ένα ντρέσσινγκ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το ρίχνουμε επάνω στις πιπεριές.