Υλικά

  • 6 γαρίδες μεγάλες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κολοκύθι
  • 6 σπαράγγια
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 1 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 50 γραμμάρια μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθος, κόλιανδρος)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τη φλέβα από τις γαρίδες μας, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τζίντζερ, το χυμό του λάιμ και το σησαμέλαιο και κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε αλάτοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10’ (180 βαθμούς)
  3. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και λίγο αλατοπίπερο για το dressing μας.
  4. Ζεσταίνουμε το γκριλ μας και ψήνουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά.