Υλικά

  • Για 6 άτομα
  • 1 κιλό μήλα
  • -2 κουταλιές της σούπας καρύδι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδα ξανθιά
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα πούδρα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι (χυμός
  • Ρυζόγαλο
  • φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
  • ½ ποτήρι σφηνάκι ροδόνερο
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα μήλα και με ειδικό εργαλείο, αφαιρείτε τους σπόρους και αρκετή από την ψίχα τους τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το καρύδι , τις σταφίδες και τη ζάχαρη, το κονιάκ και την κανέλλα. Τοποθετείτε τα κομμένα μήλα σε πυρίμαχο σκεύος και πουδράρετε με το μίγμα που έχετε ετοιμάσει, ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και τα βουτυρώνετε εξωτερικά.
  3. 3. Ψήσετε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς Κελσίου) για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε μαζί με το ρυζόγαλο . Ρυζόγαλο με ανθόνερο
  4. Ρίχνετε σε μέτρια κατσαρόλα το νερό να βράσει. Ρίχνετε το πλυμένο και στραγγισμένο ρύζι , και το βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
  5. 2. Προσθέστε στην κατσαρόλα το γάλα και συνεχίστε το βράσιμο για αλλά 4 λεπτά, διαλύετε το κορν-φλαουερ μέσα σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό και το προσθέτω και αυτό μέσα στην κατσαρόλα.
  6. Τέλος προσθέστε την ζάχαρη και το ροδόνερο. Συνεχίζετε το βράσιμο για αλλά 2-3 λεπτά , ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.
  7. Αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και αφήνετε να κρυώσει ,κατόπιν το βάζετε στο ψυγεία να παγώσει για 1-2 ώρες, ώστε να κόβετε με το κουτάλι ,και το συνοδεύετε με τα ψημένα καραμελέ μήλα.