Υλικά
- 1 μπάλα φρέσκιας μοτσαρέλλας (μπούφαλο )
- 2 μελιτζάνες
- 15 γραμμάρια μπρινουάζ (ζαράκια) από κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά
- 7 γραμμάρια κρεμμύδι
- 7 γραμμάρια σκόρδο
- 3 γραμμάρια φρέσκιας μέντας ψιλοκομμένης
- 3 γραμμάρια φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένου
- 3 γραμμάρια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένου
- 4 γραμμάρια αλάτι
- 1 γραμμάριο πιπέρι
- 6 κ. εκ. ξύδι λευκό
Για το ντρέσινγκ
- 200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες κονσέρβα
- 50 κ. εκ. ξύδι κόκκινο
- 150 κ. εκ. ελαιόλαδο
- 4 γραμμάρια αλάτι
- 2 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης
- 3 γραμμάρια φουντούκι
- 3 γραμμάρια καρύδι
Εκτέλεση
- Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 300 βαθμούς έως ότου καούν απ’ έξω και κατόπιν αδειάζουμε το περιεχόμενό τους που πλέον έχει γίνει πουρές σ’ ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπρινουάζ πιπεριάς, τη μέντα, το δυόσμο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Κόβουμε τη μπάλα της μοτσαρέλλας στα τρία και τη χτίζουμε στο πιάτο, τοποθετώντας ενδιάμεσα το μίγμα της μελιτζάνας μας.
- Τελειώνοντας, γαρνίρουμε με βινεγκρέτ από λιαστή ντομάτα και ξηρούς καρπούς. Τελευταία στιγμή, προσθέτουμε και το μαϊντανό ώστε να υπάρχει έντονο χρώμα.
- Για το ντρέσινγκ: Χτυπάμε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες με το ζωμό τους και το ξύδι. Κατόπιν, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης και χτυπάμε για 2-3 δευτερόλεπτα, ώστε να μη διαλυθούν εντελώς. Αναμειγνύουμε με τους λοιπούς ξηρούς καρπούς και αλατίζουμε.
Παρατηρήσεις
Στη βινεγκρέτ αυτή δεν χτυπάμε το ελαιόλαδο, απλά το αναμειγνύουμε απαλά με ένα κουτάλι.