Υλικά

  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 45 γραμμάρια νερό
  • 100 γραμμάρια αυγά
  • 150 γραμμάρια κρόκοι
  • 330 γραμμάρια σοκολάτα υγείας 60%
  • 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 δόση από την μηχανή εσπρέσο
  • 20 γραμμάρια κονιάκ
  • Τουίλ φιστίκι
  • 100 γραμμάρια ασπράδια
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 100 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 70%
  • 30 γραμμάρια φιστίκι τριμμένο
  • 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

  1. Αρχίζουμε βάζοντας τη σοκολάτα μας μπεν μαρι να λιώσει.
  2. Βάζουμε νερό και ζάχαρη στη φωτιά να βράσουν μέχρι 126 βαθμούς, παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν καλά. Μόλις το σιρόπι μας φτάσει στους 126 βαθμούς και τα αυγά μας έχουν αφρατέψει ρίχνουμε σιγά σιγά την καραμέλα μέσα στα κροκάδια και το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του.
  3. Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη αρωματίζουμε με το κονιάκ και τον καφέ.
  4. Παίρνουμε ένα μέρος από τα παστεριωμένα πλέον αυγά και ένα μέρος από την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε αφού γίνουν ένα ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και στην συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και αυγά.