Υλικά
- 320 γραμμάρια Riso Arborio
- 1 γραμμάριο κρόκο κοζάνης
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 60 γραμμάρια παρμεζάνα flakes
- 12 φέτες λούζα Σύρου
- 60 ml λευκό κρασί αρετσίνωτο
- 50 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
- 1200 ml ανάλατος ζωμός από κόκκαλα κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κρόκο Κοζάνης, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ξεκινάμε με τη διαδικασία μαγειρέματος, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου μέχρι το ριζότο να αρχίσει να χυλώνει, περίπου στα 20 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.