Υλικά

sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση

-1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
-60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

-300 γραμμάρια κουβερτούρα
-100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-100 γραμμάρια βούτυρο
-4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
-100 γραμμάρια ζάχαρη
-Μισή συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα απλώνετε το μείγμα σε μια ορθογώνια ταρτιέρα με απσώμενο πάτο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν. Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 400 βαθμούς.

Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Απλώνουμε από 4- 5 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 15 -20 λεπτά. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύα.