Υλικά

  • 6 μήλα μεγάλα
  • 100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμάρια σταφίδα
  • 10 γραμμάρια κανέλα
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 ml κονιάκ
  • 60 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 40 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τους σπόρους και αρκετή από την ψίχα τους. Σε μια λεκάνη ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το καρύδι, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το κονιάκ και την κανέλα.
  2. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψί και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο που έχουμε αναμείξει. Γεμίζουμε τα μήλα με τη γέμιση και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
  3. Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν και σερβίρουμε μαζί με το σιρόπι τους και πασπαλίζουμε με κανέλα.