Υλικά

  • 2 κιλά μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλιασμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 100 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
  • 100 γραμμάρια σέλινο
  • 15 γραμμάρια αλάτι
  • 10 γραμμάρια φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 10 γραμμάρια ρίγανη
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml χυμός λεμονιού
  • Δίχτυ μαγειρικής

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο. Ανοίγουμε το κρέας και στη μέση βάζουμε το τυρί, τα καρότα, το σέλινο και τα μισά μπαχαρικά. Κλείνουμε το κρέας και το περνάμε μέσα από το δίχτυ.
  2. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  3. . Στο τέλος του ψησίματος ρίχνουμε τη ρίγανη και κόβουμε το κρέας σε φέτες.