Υλικά
- Για το παστέλι
- 100 γραμμάρια σουσάμι
- 90 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
- 20 γραμμάρια κόκκινο γλυκό κρασί
- Για το παγωτό γιαούρτι καρύδας
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 70 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια καρύδα
- 1 φύλλο ζελατίνης
- Για τη σάλτσα φράουλας
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 γραμμάρια φράουλες
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε το σουσάμι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μέλι. Τοποθετούμε το μίγμα σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το παγωτό γιαουρτιού καθώς και τη ζελατίνη την οποία έχουμε ήδη λιώσει. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Για τη σάλτσα φράουλας, θα χρειαστεί να λιώσουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια να προσθέσουμε τις φράουλες. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (παγωμένο).