Υλικά

  • Για το παστέλι
  • 100 γραμμάρια σουσάμι
  • 90 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
  • 20 γραμμάρια κόκκινο γλυκό κρασί
  • Για το παγωτό γιαούρτι καρύδας
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • 70 γραμμάρια καρύδα
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • Για τη σάλτσα φράουλας
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια φράουλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζουμε το σουσάμι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μέλι. Τοποθετούμε το μίγμα σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το παγωτό γιαουρτιού καθώς και τη ζελατίνη την οποία έχουμε ήδη λιώσει. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  3. Για τη σάλτσα φράουλας, θα χρειαστεί να λιώσουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια να προσθέσουμε τις φράουλες. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (παγωμένο).