Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 500 γραμμάρια
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • ½ κιλό ρύζι αρμπόριο
  • 1 κιλό διάφορα μανιτάρια (ποικιλία_
  • 3-4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 και ½ λίτρο ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Τρόπος παρασκευής –

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε σε βούτυρο τα μενταγιόν αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Αφού ροδίσουν τα αφαιρούμε και σβήνουμε με ένα ποτήρι άσπρο κρασί.
  2. 2. Προσθέτουμε αφού εξατμισθεί το αλκοόλ, την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μία βράση ενσωματώνουμε την παρμεζάνα, μέχρι να γλασσάρει και να γίνει μία κρεμμώδης σάλτσα. Για το ριζότο:
  3. . Σοτάρουμε σε βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ποικιλία των μανιταριών, ψιλοκομμένα. Αφού μαραθούν ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε λίγο λίγο το ζωμό κότας που έχουμε (ο ζωμός πρέπει να είναι καυτός).
  4. Μόλις πιει τα υγρά ξανασυμπληρώνουμε λίγο λίγο μέχρι να αρχίσει το ριζότο μας να χυλώνει.
  5. Μόλις ετοιμαστεί το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα ένα κομμάτι βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.
  6. Σερβίρετε το κρέας πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, η κρεμμώδης σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα το ριζότο μανιταριών.