Υλικά

  • 200 γραμμάρια φιλέτο σολομού
  • 100 γραμμάρια κολοκύθι
  • 100 γραμμάρια καρότο
  • 50 γραμμάρια φινόκιο
  • 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια ξερό κρεμμύδι
  • 1 γραμμάριο σκόρδο
  • 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
  • 50 γραμμάρια λευκό κρασί
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 70 γραμμάρια σάλτσα μπισκ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φασκόμηλο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο σολομό τον σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τον γυρίζουμε από όλες της πλευρές, όταν σοταριστεί τον βγάζουμε και τον βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και τον βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 4 περίπου λεπτά.
  2. Βάζουμε στο τηγάνι που περάσαμε τον σολομό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ,το γλυκάνισο τα σοτάρουμε λίγο βάζουμε μέσα και της ελιές να σωταριστούν και μετά σβήνουμε με το κρασί, μετά προσθέτουμε την μπισκ ( σάλτσα από γαρίδες κυρίως ) μόλις γλασάρει η σάλτσα είναι έτοιμη. παίρνουμε τα λαχανικά μας καρότο, κολοκύθι, φινόκιο τα κόβουμε λεπτές λουρίδες και τα βάζουμε σε βραστό νερό να πάρουν μια βράση, τα βγάζουμε και τα περνάμε με λίγο βούτυρο από ένα τηγάνι τους βάζουμε αλάτι , πιπέρι, και λίγο ελάχιστο φασκόμηλο και είναι έτοιμα.
  3. Bάζουμε στο πιάτο τα λαχανικά στο κέντρο σαν πυραμίδα βάζουμε από πάνω το σολομό και περιχύνουμε τη σάλτσα από επάνω