Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι, διαλυμένο σε 1/4 φλιτζάνι νερό
5 ακτινίδια
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
¾ φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε και πλένετε καλά τα ακτινίδια με άφθονο νερό. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι τα ακτινίδια και με ένα πιρούνι τα πολτοποιείτε στην κατσαρόλα.
Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά