Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • -2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
  • -400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • -2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
  • -80 γραμμάρια φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • -λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  • -σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

sidagi.gr


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πραλίνα φουντουκιού με τους ξηρούς καρπούς. Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και τα πιέζετε με τον πλάστη για να λεπτύνουν λίγο.

Ρίχνετε στη φαρδιά πλευρά του φύλλου κουβερτούρα σε κομμάτια, λίγο από το μείγμα της πραλίνας και τυλίγετε σε σχήμα κρουασάν (τρίγωνα) ή σαν πακετάκια (ορθογώνια).

Τοποθετείτε το σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο και, αφού τα αλείψετε με λίγο βούτυρο, τα ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά) και σερβίρετε.


Η συγκεκριμένη συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτας. Αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε τη δική σας ζύμη σφολιάτας!

Και για να μην τα απολαύσετε σκέτα, συνοδέψτε τα με σοκολάτα βιενουά!