Υλικά
- Για τις τηγανίτες
- -1 πρέζα αλάτι
- -1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
- -1 βανίλια
- -150 ml γάλα
- -1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
- -150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- -40 γραμμάρια ζάχαρη
- -1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
- -1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- -1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
- -Λίγη κανέλα σε σκόνη
- Για την σάλτσα βύσσινο
- -1 βάζο κομπόστα βύσσινο
- -1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φράουρ
- Για την κομπόστα βύσσινο
- -½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
- -4 ποτήρια νερό
- -4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
- -2 ξύλα κανέλλας
- -1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Για τις τηγανίτες
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά.
Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό (ή το ασπράδι) και τη βανίλια. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει καθώς στην υφή σαν κρέμα γάλακτος. Κατόπιν προσθέτετε και το τυρί ρικότα ψιλοτριμμένο.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν. Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
Για τη σως βύσσινο
Σε ένα κόσκινο στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε το χυμό τους και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Για την κομπόστα βύσσινο
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης. Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.
Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2-ώρες και σερβίρουμε.