Υλικά
- Για 2 άτομα
- Για τα σπιτικά μακαρόνια
- -1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- -1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- -1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- -1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- -1 τριμμένο μαύρο πιπέρι
- -2 αυγά, χτυπημένα
- -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα φέτας
- -50 γραμμάρια τυρί κρέμα
- -200 γραμμάρια σκληρή φέτα
- -4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- -Αλάτι
- -5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- -Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- -1 φύλλο βασιλικόυ για το σερβίρισμα
- -5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- -1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής σας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τα σπιτικά μακαρόνια
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ενσωματώστε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το αυγό. Ζυμώστε για 10 λεπτά και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Κόψτε μια χούφτα ζύμη και με έναν πλάστη, ρολό 6 εκατοστών φαρδιές λωρίδες. Χρησιμοποιήστε μια μηχανή ζυμαρικών, αν έχετε.
Αφήστε να στεγνώσει για 30 λεπτά με μια μουσκεμένη πετσέτα από πάνω. Κόψτε σε μακριές λωρίδες τα ζυμαρικά 1 / 4 εκ.
Προσθέστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και υψηλή θερμοκρασία.
Βράζουμε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με την σάλτσα , το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τυρί, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Για τη σάλτσα φέτας
Για να φτιάξουμε τη μους φέτας, βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ενιαία σάλτσα.Την αφήνουμε λίγο. Όταν είναι έτοιμα και τα ζυμαρικά μας σερβίρουμε με τη σάλτσα φέτας και ψιλοκομμένο μπέικον αφού το σοτάρουμε πρώτα για 5 λεπτά σε ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι. Πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.