Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- Για τα λαζάνια
- -50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
- -1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- -2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- -1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- -1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
- -αλάτι , πιπέρι
- -1 κουτί λαζάνια
- -1.000 γραμμάρια λευκά μανιτάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένο
- -100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
- -100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους
- Για τη σάλτσα
- 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
Για τα λαζάνια
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα λαζάνια για 3 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τηγανίζουμε ελαφρά.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε μετά τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για λίγο. Μόλις μισό κρυώσει, ρίχνουμε τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Για τη σάλτσα – συναρμολόγηση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας στη βάση του ταψιού. Στη συνέχεια στρώνουμε στο ταψί από μια στρώση λαζάνια μέχρι να καλύψει όλο το ταψί, μετά 1 στρώση από το μείγμα με τα μανιτάρια και επαναλαμβάνουμε εναλλάξ λαζάνια με μείγμα από μανιτάρια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνουμε ν κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.