Υλικά
- Για το σουφλέ
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 αυγά τα ασπράδια
- 2 κρόκους αυγών
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Για τη σως σοκολάτας
- λίγο αλάτι
- 240 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Για το σουφλέ
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα της μαρέγκας που έχουμε χτυπήσει με τα αυγά και τη ζάχαρη, το αλεύρι σίγα-σιγά και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς με αέρα για 6 λεπτά (στις αντιστάσεις για 8-9 λεπτά).
Για τη σως σοκολάτας
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε το νερό και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.
Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό για να την αραιώσουμε και είναι έτοιμη.
Μπορούμε είτε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, είτε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο όταν κρυώσει.
Για να την χρησιμοποιήσουμε από το ψυγείο τη ζεσταίνουμε ελαφρά.