Υλικά

  • 225 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού chipotle ή πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλη πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • κακάο σε σκόνη
  • 1 μαύρο κουτάκι για γλυκά

sidagi.gr


Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας κόβετε σε πολύ ψιλά κομματάκια τη σοκολάτα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι.

Συγχρόνως βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μεσαία θερμοκρασία ίσα-ίσα να πάρει μια βράση για περίπου 1 με 2 λεπτά.

Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος μέσα στη σοκολάτα και αφήνουμε 3 λεπτά να κάτσει το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά-σιγά στην αρχή και στη συνέχεια δυνατά, μέχρι να γίνει απαλή η γκανάζ.

Τοποθετούμε 1 μεγάλο φύλλο μεμβράνης στον πάγκο της κουζίνας και ρίχνουμε τη γκανάζ. Την τυλίγουμε απαλά και προσέχουμε να διατηρεί το σχήμα της. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να παγώσει αρκετά και να στέκεται.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σοκολάτα στη μέση. Μετά κάθε μισό κομμάτι το ξανά κόβουμε στη μέση και μετά σε κύβους.

Ρίχνουμε τους κύβους μέσα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις τρούφες στο κουτάκι.