Υλικά

  • 225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
  • 225 γραμμάρια κουβερτούρα bitter 60% κακάο
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.

Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο-λίγα από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη.

Βουτάμε τα σοκολατάκια στη σοκολάτα γάλακτος και αφήνουμε να στεγνώσουν. Στο τέλος διακοσμούμε με καρδούλες και σερβίρουμε!