Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 500 γραμμάρια κέτσαπ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • παρμεζάνα για το πασπάλισμα
  • 1 πακέτο τορτίγιας μεγάλο μέγεθος
  • ¾ του κιλού μοσχαρίσιου κιμά
  • ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό

sidagi.gr
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κιμά με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τη κανέλα, τη μια κουτάλια βασιλικό, τις 2 ντομάτες, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Ύστερα αφαιρούμε και αφήνουμε το κιμά να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το σκόρδο. Μόλις ξανθίσει το σκόρδο προσθέτουμε τη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, την μια κουτάλια βασιλικό, τη μια κουτάλια του γλυκού ζάχαρη, και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Απλώνουμε κάθε τορτίγια στο πάγκο της κουζίνας και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τον κιμά. Στη συνέχεια τυλίγουμε σφικτά και τοποθετούμε μια – μια στο πυρέξ. Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να τα καλύψει, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.