Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • -1 φλιτζάνι ζεστό νερό (40 βαθμούς Κελσίου)
  • -1 πακετάκι ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκια του γλυκού)
  • -1 φλιτζάνι γάλα
  • -2 κουταλιές ζάχαρη
  • -1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • -3 κουταλιές βούτυρο
  • -5-6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

sidagi.gr
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε το γάλα, ζάχαρη, αλάτι, και το βούτυρο μέχρι να φτάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Προσθέστε στο μείγμα μαγιάς μαζί με 3 φλιτζάνια αλεύρι. Μεταφέρετε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε καλά για 3 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και βάλτε το πάνω αλευρωμένη επιφάνεια.

Ζυμώνετε για 3-5 λεπτά, ή μέχρι να γίνει λεία και ελαστική η ζύμη μας. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με μια υγρή πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσει 1 ώρα.

Στη συνέχεια αφού έχει διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης απλώνετε στο πάγκο της κουζίνας και την κόβετε στην μέση. Αφήνετε άλλα 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με αρκετό καλαμποκάλευρο και ανοίγετε τη ζύμη σε παχύ φύλλο 2 εκ. Κόψτε σε κύκλους με ένα αλευρωμένο cut απ.

Τοποθετήστε δίσκους ζύμης πάνω από ένα ταψί με λαδόκολλα. Καλύψτε με μια στεγνή πετσέτα και αφήστε 30 λεπτά.
Τοποθετείτε τα muffins σε κατσαρόλα ή τηγάνι και ψήνετε για 10 λεπτά απ΄ τις δυο πλευρές σε μέτρια εστία.