Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
- 100 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 150 γραμμάρια μπλε τυρί ροκφόρ
- 100 γραμμάρια ελαφριά κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
- λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε φέτες και τηγανίζουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαραθεί. Σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες για 7 λεπτά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μπλε τυρί στο μείγμα με το σπανάκι. Όταν το τυρί θα αρχίσει να λιώνει προσθέσετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι η σάλτα να αποκτήσει λεία υφή.
Προσθέστε λευκό πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε τις ταλιατέλες μαζί με την σάλτσα. Τέλος σερβίρουμε.