Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- Για τα muffins
- -1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- -2 αυγά
- -3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- -3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- -1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- -1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- -1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- -3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- -1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο
- Για το γλάσο
- -1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- -1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να γίνει μια λεία σφικτή κρέμα.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τους παπαρουνόσπορους, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια παίρνετε μια φόρμα με 12 θέσεις για μάφινς και τοποθετείτε από 12 χάρτινα φορμάκια. Στη συνέχεια γεμίζετε τις θήκες με το μείγμα μάφιν. Ψήστε για 18-20 λεπτά στη 2 σκάλα του φούρνου.
Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και με ένα πινέλο μαγειρικής απλώστε το πάνω από τα ψημένα μάφινς.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατήστε τα muffins στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.