Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- -2 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- -2 κουταλάκια του γλυκού cream of tartar (κρεμόριο)
- -1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- -¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- -250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- -½ φλιτζάνι αγνό φυτικό λίπος προαιρετικά
- -1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
- -2 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
- -1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
- -2 μεγάλα αυγά
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη. Στο κύπελλο του ηλεκτρικού μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο, το λίπος, και 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
Ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ. Προσθέστε τα αυγά, και χτυπήστε σε μέτρια σκάλα. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά, και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα. Ανοίγουμε τη ζύμη στο μέγεθος (μιας μπάλας του γκολφ) και ρολάρετε μέσα στη ζάχαρη και κανέλα.
Ψήστε τα μπισκότα στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις περίπου 10-12 λεπτά. Αφήστε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.