Υλικά

  • Για τις κροκέτες
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ φλιτζάνι μπύρα
  • Για το ντιπ ντομάτας
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ¼κ κουταλιά της γλυκού κύμινο
  • ¼ κουταλιά της γλυκού κάρυ
  • 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κυβάκια
  • 2 ½ πιπέρια πράσινη χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τις κροκέτες

Βάζουμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι μπύρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.

Υπολογίζουμε το χρόνο και βγάζουμε από το ψυγείο. Στο σημείο αυτό, ρίχνουμε στο χυλό, την τριμμένη φέτα και την ανακατεύουμε για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σχηματίζουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος περίπου ενός λουκουμά.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις μπάλες τυριού και τις τηγανίζουμε.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμες μόλις πάρουν χρώμα.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο ή πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις τυλίγουμε με το χαρτί και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε, για να απορροφήσει το χαρτί μια ποσότητα από το λάδι και να μην είναι οι τυροκροκέτες πολύ λιπαρές.

Για το ντιπ ντομάτας

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και δοκιμάζετε με τις κροκέτες.