Υλικά
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 25 γραμμάρια αμύγδαλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
Στη συνέχεια, 4 λεπτά πριν τα στραγγίσουμε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Έπειτα, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του, ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάνε παντού.
Κατόπιν στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι καθώς και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.