Υλικά

  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί κανελόνια άβραστα
  • 450 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι
  • Λίγα κίτρινα τυριά

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο λάδι τον κιμά κοτόπουλου με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο επίσης ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, 1 ξυλάκι κανέλα τριμμένο, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το μισό ντοματάκι μέσα. Ανακατεύουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρουμε, ρίχνουμε το ντοματάκι, το μπρόκολο, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγο ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει βράση.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε το μείγμα με το μπρόκολο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού κρυώσει ο κιμάς τότε παίρνουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ, τα στρώνουμε στο πυρέξ όλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Τα βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μετά ρίχνουμε λίγα κίτρινα τυριά και τα ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.