Υλικά

  • 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
  • 4 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
  • 56 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμμάρια φέτα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.

Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε μια στρώση από τη σάλτσα πέστο.

Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά πέστο και φέτα. Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, το πέστο και λίγη φέτα και από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.