Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- ¼ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
- 5 φύλλα κόκκινου λάχανου ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, με σπόρους και κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής τοποθετούμε τα φύλλα από τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να καλυφθεί και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μαγειρεύουμε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζετε και ρίχνετε από πάνω κρύο νερό.
Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατέψτε κρεμμύδι, πιπεριά και το σκόρδο.
Προσθέστε το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, και ρίγανη. Ανακατέψτε το ξύδι, το ελαιόλαδο και χυμό λάιμ.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά