Υλικά
- Για τις πανσέτες
- 4 πανσέτες
- Μισή πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μεγάλη κουταλιά μέλι
- 1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα
- Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Για τη σαλάτα
- 100 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- 3 κούπες ρόκα
- 8-10 ντοματίνια
Εκτέλεση
Για τις πανσέτες
Φτιάχνουμε μια σάλτσα από το μέλι, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και μαρινάρουμε το κρέας μας.
Βάζουμε σε ένα μικρό, πήλινο σκεύος την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και την αλατίζουμε. Τοποθετούμε από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του, το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο για να κρατήσει όσο γίνεται τα ζουμιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά.
Για τη σαλάτα
Ανακατεύουμε τη ρόκα με τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα σε μια πιατέλα για σαλάτες.
Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και λίγο αλάτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τη σαλάτα μας.