Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 300 γραμμάρια πένες
- 250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- ½ κούπας κεφαλογραβιέρα
- 1 κούπα regato
- Μισή πιπεριά κόκκινη
- Μισή πράσινη
- 200 γραμμάρια αρακάς
- 50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
- 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι
- πιπέρι λευκό
- μαϊντανό
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, τον αρακά σε και τις πιπεριές.
Αφήνουμε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε.
Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε τα ζυμαρικά τα οποία έχουμε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά