Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 25 γραμμάρια πεκορίνο (τριμμένο)
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 3 καρότα κομμένα στα 2
  • 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)

sidagi.gr

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα πέστο
Σε ένα κατσαρολακι βράζουμε τα καρότα για 15 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά