Υλικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα πορτοκαλί (περίπου 2 1/2 κιλά), ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • 500 γραμμάρια ρύζι
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 2 γραμμάρια ζαφορά (ουσία που λαμβάνεται από τα άνθη του φυτού κρόκος και το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 40 γραμμάρια βοδινό μεδούλι
  • 60 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 30 γραμμάρια κρεμμύδι
  • 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 20 γραμμάρια βούτυρο μαζί με το μεδούλι το οποίο έχουμε αφαιρέσει από το κόκκαλο και το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Αφού τσιγαριστεί καλά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και συχνά για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό, το αλατοπίπερο, τη ζαφόρα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία κάθε φορά που εξατμίζεται το ζωμό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σαφράν το οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό που μας έχει μείνει να προσθέσουμε στο ριζότο μας.

Αφαιρούμε από τη φωτιά όσο το ριζότο μας είναι αλ ντέντε, ρίχνουμε την τριμμένο παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα. Το αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό και σερβίρουμε.