Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κοτόπουλο
½ κιλό μακαρόνια πέννες
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 πρέζα κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
5 γαρίφαλλα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Μόλις το λαδί ζεσταθεί βάζουμε μέσα τις μερίδες του κόκορα και τον σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε δύο ποτήρια νερό και τον αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, συμπληρώνουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα περίπου.
Όσο το κοτόπουλο μαγειρεύεται, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τις πέννες και στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση και αδειάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια, γυρίζοντας τα μέσα στη σάλτσα 2-3 φορές.
Σερβίρουμε τις πέννες σε πιατέλα και από πάνω τους ακουμπάμε το κοτόπουλο.
Τρίβουμε το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε τις πέννες.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά