Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι νο6
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρέμα γάλακτος 250 ml
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο.
Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις γαρίδες με λίγο λάδι και τις μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για να βράσουμε τα μακαρόνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά.Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια μαζί με τις γαρίδες και το ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.