Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • Για τα ταρτάκια
  • ½ φλιτζάνι μαζί με 2 κουτάλια γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτάλι γλυκού βανίλια
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 2 ασπράδια αβγού, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • Για τη γκανάζ
  • 225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη σαντιγί
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμάρια φράουλες
  • 200 γραμμάρια βατόμουρα

sidagi.gr

Εκτέλεση

Για τα ταρτάκια
Στο ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, 5 κρόκους, βούτυρο, ½ φλιτζάνι ζάχαρη και βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια της φόρμα και ετοιμάζουμε την ζύμη.
Στη συνέχεια παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε δυο μέρη. Κάνουμε την ζύμη σε μπαλάκια 3 εκ. και τα απλώνουμε σε κάθε ατομικό φορμάκι της φόρμας μας έτσι ώστε να πάρει το σχήμα που έχει το φαρμάκι.

Με ένα πινέλο, περνάμε το πάνω μέρος από όλα τα ταρτάκια με το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αβγών.
Βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει. Όταν έχουν κρυώσει γεμίζουμε τα ταρτάκια με την γκανάζ, βάζουμε από μια κουταλιά της σούπα φρούτα πάνω από κάθε ταρτάκι και λίγο σαντιγί.

Για τη γκανάζ
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει.
Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν από τη χρήση.

Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.