Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- Για τις τηγανίτες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- ξύσμα 1 λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 1 κούπα πλυμένες φράουλες κομμένες στη μέση
- Για το σιρόπι
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Για τις τηγανίτες
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τις φράουλες, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Για το σιρόπι
Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ζεσταίνετε το γάλα όχι όμως να βράσει.
Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτετε το σιγά- σιγά και σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι διαρκώς. Προσθέτετε γάλα μέχρι να γίνει όσο αραιή επιθυμείτε- καλό είναι να μην είναι πολύ αραιή για να “στέκεται”.