Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια γιαούρτι 2%
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού
  • σόδα
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • ρίγανη

sidagi.gr

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω και τοποθετούμε την σχάρα του φούρνου στην δεύτερη θέση από κάτω.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ρίγανη, το αλάτι όλα μαζί ενώ σε ένα άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά και το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα τελευταία στο πρώτο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να αναμειχτούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα ανακατεύοντας ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε τις φόρμες για τα μάφινς. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.