Υλικά
- 1 κομμάτι φιλέτο μοσχαρίσιο βάρους 1-1 ½ κιλό
- ½ ή 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά με νερό το φιλέτο και στη συνέχεια το σκουπίζουμε, ώστε να φύγουν τα υγρά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το φιλέτο και το σοτάρουμε ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση. Αρχικά το σοτάρουμε από τη μια πλευρά μόνο και μόλις πάρει χρώμα, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Αυτό το επαναλαμβάνουμε, αν χρειάζεται, άλλη μια φορά.
Βγάζουμε το φιλέτο από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο από τη μια πλευρά και μετά το γυρνάμε και το αλατοπιπερώνουμε από την άλλη πλευρά.
Το αναποδογυρίζουμε 1-2 φορές μέσα στο σκεύος. Κλείνουμε το μάτι, για να μην πεταχτεί το λάδι και ρίχνουμε το κρασί.
Ανοίγουμε ξανά το μάτι αλλά σε χαμηλότερη θερμοκρασία και με ένα πιρούνι βάζουμε μέσα στο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα. Με αυτή την κρούστα καλύπτουμε το φιλέτο, το οποίο είναι μέσα στο ταψί.
Όταν καλυφθεί πλήρως, το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. (Μπορούμε να το ψήσουμε και περισσότερη ώρα αν το θέλουμε πιο καλοψημένο, μέχρι 1 ώρα το πολύ.)
Στα 15 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε λίγο νεράκι στον πάτο του σκεύους για να μην κολλήσει το φιλέτο.
Στα 30 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε φέτες.