Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 200 γραμμάρια ρύζι
- 50 γραμμάρια μέλι
- 1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 λίτρο κρύο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ (κορν φλάουρ)
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγη μαστίχα
- 2 κρόκους αυγών
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για περίπου 15 λεπτά. Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύουμε με το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.
Χλιαίνουμε το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό. Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί). Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο.