Υλικά
- Για το κοτόπουλο
- 4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαρίων
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη σως βύσσινο με μήλο
- 1/8 λίτρου ξίδι από μήλο
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας
- αλάτι, πιπέρι
- 250 γραμμάρια βύσσινα κατεψυγμένα
- 250 γραμμάρια μήλο κομμένο σε κύβους
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
Για τη σως βύσσινο με μήλο
Βάζουμε το ξίδι, τα κρεμμύδια, το σέλερι, τη ζάχαρη και τους σπόρους μουστάρδας να βράσουν και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τα βύσσινα, το μήλο, αφήνουμε να σιγοβράσουν και αυτά και να έχουμε μόνο ένα παχύρρευστο σιρόπι.