Υλικά

  • Για το κοτόπουλο
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαρίων
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 μάνγκο καθαρισμένο
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 3 κομμάτια καρπούζι κομμένα σε φέτες
  • Μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα και λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.

Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.

Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

Για τη σαλάτα

Βάζουμε σε σαλατιέρα την λόλα κομμένη σε χοντρά κομμάτια, την αλατίζουμε και κατόπιν ραντίζουμε με μπαλσάμικο. Προσθέτουμε το μάνγκο κομμένο σε κύβους και τις φέτες καρπουζιού. Ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε τη σαλάτα με την τριμμένη φέτα.