Υλικά

sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κιλό μπανάνες
200 κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρές ροδέλες.Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι (ή σε ένα πλατύ μπολ) και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 16 ώρες. Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος επίσης στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Μόλις οι μπανάνες παγώσουν, τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ.

Πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε στο μπλέντερ και την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε την πολτοποίηση για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 7-8 ώρες.

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.