Υλικά

  • Για τα σου
  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 αυγά
  • 100 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για τη γκανάζ
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1/2 κλωνάρι βανίλιας
  • 1 σφηνάκι ποτό μπράντι
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
  • 300 γραμμάρια βούτυρο
  • Για τη σως σοκολάτας
  • λίγο αλάτι
  • 240 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι νερό

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τα σου

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό ή το κάπα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.

Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.

Αφού βγάλουμε τα σου από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα ανοίγουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με την γκανάζ που έχει είδη κρυώσει.

Για τη γκανάζ

Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέστε το κακάο, ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθεί καλά κι αποσύρετε από τη φωτιά.

Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη -ή σε ξύσμα- κι ανακατεύετε.

Αν θέλετε προσθέτετε τη βανίλια και το μπράντι. Σουρώνετε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Για τη σως σοκολάτας

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε το νερό και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό για να την αραιώσουμε και είναι έτοιμη.

Μπορούμε είτε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, είτε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο όταν κρυώσει. Για να τη χρησιμοποιήσουμε από το ψυγείο, τη ζεσταίνουμε ελαφρά.