Υλικά

  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
  • 5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες αφού το αλατοπιπερώσετε καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.

Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει για 30 περίπου λεπτά.

Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει, μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία και με το καπάκι για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο αλλά αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νερό.

Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βάζετε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει.

Ρίχνετε το ρύζι στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάσετε τους χυμούς του.

Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά.
Όταν απορροφηθεί αυτό, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.

Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, βάζετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε.