Υλικά

  • 400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα, εμπορίου
  • 1 κιλό κρεμμύδι
  • 5 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια σαλάμι μπύρας
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Κόβετε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά και πολτοποιείτε το σκόρδο. Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες. Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Τηγανίζετε για 15 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν.

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το έτοιμο ζυμάρι και χτυπάτε με το πιρούνι.

Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές, τις φέτες από σαλάμι, τα μανιτάρια και πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και παρμεζάνα.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις (180 με αέρα) για περίπου 25 λεπτά.