Υλικά
- 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
- 250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
- 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 500 γραμμάρια πέννες
- 1 κούπα ελιές καθαρισμένες και κομμένες
- 200 γραμμάρια τυρί του τόστ κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνεχεία τις στραγγίζουμε καλά.
Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, το έμενταλ, το μπέικον και τις πιπεριές, τις ελιές και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.